Make your own free website on Tripod.com

Főoldal

Lista

 

Tájékoztató 5

 

 

Tisztelt Tagtársaink!

 

 

Heti tájékoztatóját a Bizottság rendre elkészíti, de sajnos időnként ez csak késéssel kerül kitételre az irodákba.

Reméljük, a 4. Tájékoztatót már mindnyájan olvashatták.

 

1.     Segítségükkel, -melyet ismételten köszönünk- az elmúlt  héten sikeresen lezárhattuk a rendkívüli közgyűlésre vonatkozó aláírás gyűjtést. 2848 aláírás gyűlt össze, melyet 2003. Nov. 24.-én az MTV jelenlétében átadtunk a szövetkezet egyik igazgatósági tagjának és jogi képviselőjének. Az aláírások hitelességének ellenőrzéséről, a közgyűlés összehívásáról a hét végéig nem kaptunk visszajelzést. A határidő nov. 26 szerda volt.

2.     Az Ellenőrzési Bizottság kidolgozta a közgyűlés napirendi pontjait, melyek a közgyűlés meghirdetéséhez Balázs úr rendelkezésére állnak.

3.     Szerveztük és elfogadtuk azokat a lehetőségeket, ahol úgy gondoltuk, hogy tagtársainkat képviselve a nyilvánosság is segíthet a megoldáshoz. Ilyen meggondolásból vettünk részt az MTV és az RTL különböző adásaiban, pl. néhány híradóban, az Élesben és a Jelentés című műsorokban.

4.     A 2003.10. 27.-i közgyűlésről készült jegyzőkönyv ellenőrzése befejeződött  Az észrevételekről, kifogásokról készült feljegyzést 2003. Nov. 27.-én átadtuk Balász úr jogi képviselőjének. A javítást követően a jegyzőkönyv aláírásra kerül.

5.     A megalakulásunk óta kért dokumentumokkal, anyagokat /Tájékoztató 4.-ben részleteztük / a mai napig nem kaptuk meg.

6.     Tudomásunkra jutott, hogy Balázs úr néhány tagtársunknak küldött levelében azt írja , hogy az egyedi kérelmek „kezelése” –a közgyűlés felhatalmazása alapján – az Ellenőrzési Bizottság  hatáskörébe tartozik. Ez nem így van!! Ilyen határozatot a közgyűlés nem hozott, ilyen hatásköre a Bizottságnak nincs! A határozatban az szerepel, hogy a közgyűlés kizárja az egyedi elbírálás lehetőségét.

7.     Megjegyezzük, hogy az ilyen félrevezető tájékoztatás a szövetkezet vezetése részéről nem segíti az együttműködést, hanem rontani kívánja hitelességünket.

8.     Várható, hogy a következő tájékoztatóban már több információval szolgálhatunk a közgyűléssel kapcsolatban.

 

 

Továbbra is várjuk segítségüket, támogatásukat munkánkhoz.

 

Budapest, 2003.11. 29.

 

 

Ellenőrző Bizottság