Make your own free website on Tripod.com

Főoldal

Lista


TAGTÁJÉKOZTATÓ 13.

Tisztelt Tagtársaim!


Örömmel köszöntöm Önöket, elnézésüket kérem a hosszú kihagyásért, a demonstráció szervezése, transzparensek készítése és az ügyintézés rengeteg időt és energiát vett el. Tudom sokan várnak friss híreket. Na lássuk! -- Írom, milyen említésre méltó, fontosabb események történtek a 12-es tagtájékoztató óta...

Először is a minden vasárnap – kivéve Húsvétot – Budapesten a Kossuth téren megrendezésre kerülő demonstráció folytatódik. A demonstráció célja ugyanaz: a Baumag befektetőinek kiszolgáltatott helyzetére történő figyelemfelhívás, valamint a tagok tájékoztatása az aktuális eseményekről.

A demonstrációkra aki teheti és tud az jöjjön el, hiszen ott tartjuk a tájékoztatásokat is, mivel telefonon egyesével nem győzöm magyarázni. Be fogunk számolni nyilvánosan a mostani petíció átadások következményeiről és visszhangjáról. A résztvevők számának növelése a hatás fokozásához is elengedhetetlen, csak így érhetünk el célt.

Az eddigi peticiókra hivatalos, érdemi segíségre utaló választ, cselekvést nem kaptunk. A Legfőbb Ügyészségre ezért újabb petíciót adtunk be, amire ápr. 3-ára választ kértünk. Kértük a teljes vagyonzárlatot, felügyeleti biztos kinevezését és a bűnösök felelősségre vonását, sőt, az ügyészség most már gyors, konkrét intézkedését. Kérdésekben fogalmaztuk meg miért nem cselekedtek már?

A felelősségüket növeli, hogy az ügyészség 2003-ban a PSZÁF feljelentése nyomán nyomozást végzett, és úgy zárta le pár hónappal a kirobbanás előtt: „nyomozás további folytatásától eredmény nem várható…”,
Mennyibe került ez nekünk?

Aki szeretné a feljelentést megtenni, az a helyi rendőrkapitányságon megteheti. Ismeretlen tettes ellen csalás, sikkasztás, számviteli fegyelem megsértése, hatalommal való visszaélés, hűtlen kezelés, stb.. címen vannak már feljelentések.

Az eddigi demonstrációk a kezdetben átadott petíciókra történő legfőbb közjogi méltóságok általi cselekvésre koncentrálódtak. Sajnos érdemi cselekedet ügyünkben nem történt, sőt van aki nem is válaszolt. Így a Pénzügyminiszérium előtt egy újabb demonstrációt tartottunk, erőteljesebb hangvételű petíció átadásával. Ki leplezi a felelősöket? Kiket segítenek?

További demonstrációkat most már célzottan tartottunk – a felelősök előtt:

  1. Az elnök lakásánál

  2. APEH épülete előtt

  3. Ügyészség épülete előtt

  4. PSZÁF épülete előtt

  5. A Baumag új működési helye előtt


A jövő héten kedden az egyik legfőbb felelős, amely a közgyűlést a tagok jogos kezdeményezése ellenére sem hívta össze törvényességi felügyelet kertében – így hozzájárult az elnöki önkényeskedéshez: a cégbíróság előtt tarunk demonstrációt. Több a közgyűlés összehívása iránti kérelmünkre a mai napig választ nem kaptunk.

Sajnos itt részletesen felsorolni a múlt hónap eseményeit nem győzöm, sok minden történt, a folyamatos tájékoztatást a Parlament előtt minden vasárnap megtartjuk.

A következő 4 pontban felsorolt lehetőségekre a Parlament előtti összejöveteleken, vagy a Kálmán Imre u. 16 alatti irodában lehet jelentkezni.

  1. A három neves ügyvédből álló team képviseletére fel lehet iratkozni.

  2. Egy ügyvéd ajánlata alapján a PSZÁF-ot perbe vonnánk. Ehhez az ügyvédhez szintén fel lehet iratkozni. Kérem minél többen jelentkezzenek, minél hamarabb, mert fix összegről lévén szó, a költségek megosztása nagyon fontos. Előre csak 10.000. Ft fizetendő, a többit csak sikerdíjban kéri. Ha bukik is, csak ennyit kockáztatunk.

  3. Sajnos hamarosan jogerőre emelkedik a felszámolás. Az igényét mindenkinek jeleznie kell. Ennek képviseletére is fel lehet iratkozni.

  4. Brüsszelbe akarunk menni az érdekeink mielőbbi érvényesítése céljából. Az ottani demonstráció célja: a figyelemfelhívás a Magyarországon pénzügyi tevékenységet, betétgyűjtést végző cégek állami ellenőrizetlensége miatt a joghézagok kihasználásával az ügyeskdők hogy tudják elvenni rafinált megtévesztéssel a kisbetétesek egy éléten át gyűjtött pénzét. Autóbusztúrát tervezünk, kérem a közös célunkat támogatókat, utazni szándékozókat, idejében jelentkezzenek. Anyagilag támogathatja az is, aki nem utazik.


Továbbra is kövessék figyelemmel az aktuális híreket, igyekszem Önöket mindenről tájékoztatni.

Tisztelettel:

Patyi István

Budapest, 2004. április 7.