Make your own free website on Tripod.com


MenüKincs ami nincs !?

Május 6.-a a megvilágosodás napja volt, a bagázs végre színt vallott!

Nincs már sem 104, sem 83, de még 36 milliárd Ft. sem, maradt mindössze 275 millió Ft. vagyon az Agenda-H, alias BVSZ-ben, és ami mint az elnök közleményeiből tudjuk, ez mind a miénk, tokostól, vonóstól, miénk üzletrész tőke tulajdonosoké!

Már mondanám, hogy rohanjuk meg és vegyük ki a követelésünket, mielőtt ezt is elköltik közgyűlésre, testőrökre, és nem létező cégeik "működtetésére", vezetőik fizetésére, stb. Ha testvériesen elosztozunk, fejenként jutna úgy 24.612 Ft (adólevonás nélkül), amiből kereshetnénk valami olcsó ügyvédet, aki hajlandó lenne ennyi pénzért pert indítani a hiányzó 32 milliárdnyi megvett tulajdonunk visszakövetelésére, mondjuk a bagázs - tőlünk begyűjtött - magán vagyonából, vagy a nagyvonalúan megajándékozott cégektől (mint pl. a Gyors Újrakezdés Kht.), vagy aki mindezt a kifosztást 10 éven keresztül tétlenül nézte, a Magyar Államtól.

De kivenni sem lehet! Ugyanis a nagy napon a megjelent 158 (megvett ?, félrevezetett ?, elbutított ?) tag - figyelmeztetés ellenére - megszavazta azt az alapszabályi előírást, hogy:

130. A tag a szövetkezet fennállása alatt az üzletrészét a szövetkezettől nem követelheti vissza. ….

131. A szövetkezetnek az üzletrésztőke fedezéséhez szükséges vagyonából az üzletrész-tulajdonos részére kifizetést teljesíteni nem szabad.

És, hogy ez ne csak írott malaszt legyen, - és valóban ne legyen mit kivenni - a díszes társaság ellenvélemény nélkül megszavazta a cég 2004. évi mérlegét, amely szerint - az állítólag létezett - 46,883 milliárd Ft. üzletrésztőkéből 46,702 milliárd Ft vesztességet leírt a szövetkezet.

Nagy bátorság kellett ehhez! Mint ahogy annak leírásához is, hogy "Az üzletrésztőke a tárgy évben jelentős mértékben leszállításra került." Mondjuk, hogy a béka azon bizonyos testrésze alá.

Ez után teljesen igaz az az állítás, hogy "A Társaság Üzleti, vagy cég értékkel nem rendelkezik."

Így maradt, ami maradt, illetve az sem, mert ebből 205 millió a lányoknál van. Biztos hozományra kellett. Mert hát bizony ezek a lányok túl korán férjhez mentek. Elvette őket a Magyar Állam.

De ha már itt tartunk, nézzük, hogy mit is vesztettünk. A leányvállalatok befektetett eszközértéke a mérleg szerint 36,877 milliárd Ft.-t, igaz, hogy a 2003. évi összes jegyzett tőkéjük, csak 34,337 milliárd Ft. volt. Nem csoda, ha nem is tudják mennyi is a befektetésük, hiszen nem is az Agendások tették oda a pénzüket, hanem a Baumag Szövetkezetbe befizetett pénzünk vándorolt oda.

Csak az a baj, hogy a sok cégen keresztüli vándorlás során elfáradt, elfogyott, átalakult az MNB Szent Istváni képéről az Agenda (bizonyos feladathoz rendelt) papír fecnijévé.

Azonban a vejnek is főhet a feje, mert mi is van a stafírungban? Hát bizony nem más mint 35,027 milliárd Agendás fecni.

De akkor, hogy is van ez? Nálunk van cca. 39 milliárd fecni, az Agendának volt 15,681 milliárd saját fecnije, plusz a lányok 35,027 fecnije, ez összesen 89,788 milliárd fecni. Érdekes, ez majdnem azonos a BVSZ-Agenda 2002 év végi befektetett pénzügyi eszköz sorával.

Hogy ez A PEH-seknek sem tűnt fel eddig, hogy a Kamaraerdő környékén az égből is Agenda-BVSZ üzletrész cetli hullik. Pedig talán az Ő dolguk lenne a mérlegek pénzügyi ellenőrzése. Vagy, hogy itt már nem is pénzről van szó csak a csere-beréről, és a bagázs készségesen kicseréli bárki Szent Istvánját üzletrész fecnire. A baj azonban az, hogy mifelénk a visszacserélés nem megy ilyen flottul.

Ezért, ha a postás megint Agenda fecnit hoz, Isten bizony hátára ragasztom, és szendvicsembert csinálok belőle. Hirdesse ország-világ előtt a magyar pénzügyi felügyeletek kiválóságát!

Ha már itt tartunk, a lányok után nézzük meg az ősök boldog nászát 2000-ben, pornografika volt ám itt is, a millennium jegyében. A kis szende szűz Agenda 2030 a maga csekélyke 60 milliójához, néhányak ledér húzásával kapott 60 milliárdnyi tőkét a Baumag Szövetkezettől, és felvette a férj nevét is, így lett Baumag Vagyonkezelő. Forgatta is a tőkét, amint egy jó asszonykához illik, és közben szaporodott. Ebből született a férj 60 milliárd üzletrésze mellé újabb 60 milliárd BVSZ üzletrész. Amint a mérlegben írják "a szövetkezet ….. határozatával a tőketartaléka teljes összegéből üzletrésztőkét képzett."

Ezután gond már egy szál se. Volt üzletrész dögivel, kaphatott bárki Szent Istvánjáért. Adták is, vették is, cserélték is, berhelték is. Folyt a dinom dánom a Kastélyban, szálltak a fecnik az égen mint a darvak, egészen addig amíg a férj tagjai bele nem fáradtak, vagy amíg egy gyanú nevű boszorkány el nem csábította. Megsértődött ám az ara ezen, fogta a motyóját, no meg a férj tagjainak vagyonát és hazaköltözött, még a lánynevét is visszavette.

És mi lett a férjjel ez után? Maradt ebek harmincadjára, meg a felszámoló és választmánya szeretet szolgálatára. Egyes tagjai meg keringenek széles e hazában, hátha valamelyik sarkon megtalálják az elveszett (ellopott) kincset.

Ám mint az elején láttuk, a nagy szabadságban az ara is gyors elhasználódásnak indult, lányait vesztve töpörödött vénasszonnyá vált. Nincs már rá szükség! Mint nagy vezérünk a férjjel kapcsolatban volt szíves már korábban kijelenteni.

Csak azt nem értem milyen féltékenységből (és ezek után milyen alapon) irigyli el lányai betevő tőkéjét, amint azt az idén tette - eddigi tudomásom szerint - már 4,533 milliárd Ft mértékben. Vagy talán rájött, hogy ez is csak amolyan Agenda fecni. Mert akkor számíthatunk a többi lány megcsonkítására is, és nem tudom miért fog a leszámítoló perlekedni.

Meg az sem fér a szűk agyamba, hogy e ledér személy garázdálkodását meddig tűri a Nagy Testvér! Nem érzi e úgy, hogy birodalmának szerény, szegény tagjai vagyona iránt alkotmányos kötelezettséggel tartozik!

Ezek után a kincskeresés már az Ő feladata!

És akinek e kis tanmese után még maradt humora, annak javaslom a mellékelt mérleg (méreg) tanulmányozását, bár én inkább az éveket mérlegelném.


2005. május 9.-n, a pirruszi győzelem napján: Samodai Géza


a mellékelt mérleg (méreg), Agenda-h 2004 éves beszámoló:

http://baulek.tar.hu/tagi/BVSz0505062004merleg.tif

.tif formátumban 14 oldalas mérete: 980 Kb.

Olyan grafikai programmal nézhető ami tud többoldalas .tif dokumentumot kezelni
Ilyen pl.: az Irfanview ami freeware, Windowsra való de Linux alatt is müködik Wine-val. Letölthető:
http://irfanview.tuwien.ac.at/